Case Study

Making Creativity and
Innovation Accessible
to the Many

The Challenge

How do you nurture and grow a creative community? And how do you engage with diverse visitor traffic in a contemporary mixed use space?

Industry: Commercial Buildings, Art Spaces

Product: Gaia Commercial

Measurable Results

+25%

App user acquisition in targeted areas

5

Profile and location-based push-notifications per visit

60%

App users connected to on-site sensors

+25%

App user acquisition in targeted areas

5

Profile and location-based push-notifications per visit

60%

App users connected to on-site sensors

The Project

Located on a historic site within a grade III listed building, this venue was reimagined as a mixed-use platform for arts and design. Envisioned as a hub for creative entrepreneurship, with art studios, workshops, local fashion labels, pop-ups, cafés and bars, the unconventional space was conceived with community and interaction in mind.

The diversity of the offering resulted in a corresponding diversity in the audience. Who are our visitors? How do we better engage with them? Is the space easily navigable? How do we improve foot traffic in under-utilised areas?

SEE MORE STORIES

The task was to look at the experience through the eyes and feet of each unique customer, following journeys they took, to design an experience that better reflected their needs.

What We Did

Leveraging the power of visitor analytics to deliver business outcomes

With our network of on-site sensors, we were able to accurately track customer journeys within the space. We took into consideration a wide range of inputs: from site-specific information such as foot traffic patterns and retail intensity to local-area demographics, and anonymised mobile phone location data. Pairing on-location data with our predictive AI platform, our insights helped shape personalised itineraries and content to enhance the overall guest experience.

  • Personalised content based on preferences
  • Traffic tracking inside the mall
  • Report with recommendations to better engage with traffic

The Impact

A meaningful uptick in traffic acquisition, with enhanced presence and engagement

A better understanding of individual visitors and their journeys within the space placed the client in a better position to offer the immediacy, personalisation, and engagement that the city's young digital natives were accustomed to. With a clearer picture of where and how people were spending their time, the clients were able to curate content to engage with each demographic, improving traffic acquisition on higher floors and retention over time.

  • Traffic acquisition in upper floors (up to 25%)
  • Better comprehension of space utilisation per type of visitor (gender, age, nationality)
  • Retention rate increase